10 legjobb fogyókúra

Mit mozogjak?

 

A mozgásnál a lényeg nem mindig azon van, hogy mit mozogjak. A hatásossága abban mérhető, ha rendszeresen és folyamatosan mozogsz. Próbálj meg hetente minél többet, legalább 30 percet tornázni, mozogni.

 

Nem mozgás

Tisztázni kell azokat a tényeket, miszerint ha már rendszeresen kijársz sétálni, vagy kerékpárral jársz dolgozni, az nem “mozgás”. Illetve a fogyókúrádra nem fog különösebben hatással lenni, mivel a napi életritmusodba beletartozik, nem megerőltető a testednek. Ennél azért kicsit intenzívebb mozgás kell, de azért ne hagyd abba az esti sétát, vagy hogy kerékpárral járj el bevásárolni.

 

Futás

Igaz, hogy a leghatásosabb módjának tartják a fogyókúráknak, azonban nagyobb túlsúly esetén nem ajánlott, mert csak tönkreteszed vele az ízületeidet és idő előtt a fájdalmak miatt fel fogod adni. Futást, és bármilyen fitnesz jellegű mozgást 3-5 kiló túlsúlynál javasolják az orvosok is. Ennél nagyobb túlsúlynál a fogyókúrád során intenzív gyaloglás, fokozott tempójú kerékpározás (akár szoba is) esetleg erőteljesebb úszás javasolt.

 

Súlyzók

Számos szakértő, orvos, és tanulmány is alátámasztja, hogy a fogyókúrák egyik leghatásosabb mozgás formája a súlyzókkal végzett edzés. Itt ne rögtön arra gondolj, hogy konditerembe kell járnod, mert az egyszerű gyakorlatokat, saját testsúlyoddal, gumikötéllel, vagy kézi súlyzókkal is végre tudod hajtani.

 

Az izomzatot megmozgató, fejlesztő gyakorlatok pedig alátámasztottan jótékony hatással vannak a cukorbetegségre és az ízületi fájdalmak enyhítésére, mivel az izomzat átveszi a terhelést az ízületekről és a vérben található inzulin reagálóbb lesz, sőt még az inzulintermelést és az inzulinérzékenységet is segítheti.

 

További cikkek a témában:
Melyik fogyókúrát válasszam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mik legyenek az első lépések? Tovább a cikk olvasásához ›
Hogyan motiváljam magam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit csináljak, ha éhes vagyok? Tovább a cikk olvasásához ›

Ingyenes Tanulmány

Hogyan lehet javítani a sikeres fogyásodnak az esélyét?

Ismerd meg „A Nők előtt eddig eltitkolt
5 tévhit és tény a fogyásról!” c. ingyenes útmutatómból:

Zsírégetés Harcosainak Fogyási Ötletei

ingyenes e-mail fogyi suli

Kérlek add meg:

Kérlek, add meg
hogyan szólíthatlak!
Kérlek, add meg
email címed!
Kérlek, add meg
belföldi mobil telefonszámod!
Kérlek, válaszd ki
a nemed!
Kérlek, válaszd ki
hány kilót akarsz fogyni!
Kérlek, jelöld be, hogy elfogadod a feliratkozási feltételeket!

Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Ezért, adataidat tiszteletben tartjuk és bizalmasan kezeljük! Az e-mailjeinkrõl bármikor leiratkozhatsz.