10 legjobb fogyókúra

Mit csináljak, ha éhes vagyok?

 

Mondanám azt, hogy egyél, de te épp most akarsz egy fogyókúrát elkezdeni, ahol az a lényeg, hogy kevesebbet egyél. Legfontosabb azt megállapítani, hogy valóban éhes vagy, vagy csak unatkozol, esetleg megláttál egy kávézót, és eszedbe jutott, de jó lenne beülni egy kávéra és egy sütire.

 

Teszteld magad

Fogyókúrád során figyelned kell a tested jelzéseit, és a körülötted folyó eseményeket, azok körülményeit. Hol vagy, mit csinálsz, kik vannak körülötted, mennyi az idő, mikor ettől utoljára, és éppen mit láttál, mit hallottál, egyszóval mi történik veled, éppen amikor azt érzed, hogy éhes vagy.

 

A legjobb, ha türelmesen vársz 10-15 percet, mivel ezt követően elmúlik a fogyókúra során érzett éhségérzeted. Akár be is állíthatod az órád, hogy csipogjon, ha letelt az idő. Hiszen ennyi idő alatt át tudod gondolni, hogy mi is a te jelenlegi célod: fogyókúra, azaz a fogyás.

 

Igyál vizet

A víz amellett, hogy csillapítja az éhségérzetett és telíti a gyomrodat még a fogyókúrádban is segít. Minél több vizet iszol, annál több energiát használ fel a szervezeted annak kiürítésére.

 

Ráadásul, ha nem fogyókúráznál, akkor is innod kellene naponta legalább 2,5 – 3 liter tiszta vizet, mivel a szervezetednek folyamatosan szüksége van rá (egészen sejtszintig) a tökéletes működéshez. Legtöbbször az ember nem is éhes, hanem szomjas, így ne várd meg, míg kiszáradsz, mellyel csak lassítod az anyagcserédet és ezáltal a fogyásod.

 

Minden rossz előtt (e)tegyél egy jót

Abban az esetben, ha már mindent kipróbáltál, hogy elvond a figyelmedet az éhség érzete felől, akkor gondold azt, hogy ez csak egy érzés, és tudsz rajta uralkodni, mert Te erősebb vagy, hisz Te irányítod, hogy mikor, mit és mennyit egyél, nem pedig az érzéseid.

 

Ha mégse válna be, akkor pedig a fogyókúrádból leginkább ajánlott ételből egyél, melyre azt szokták mondani, hogy bármikor, bármennyit lehet belőle enni. Mindezt természetesen előzd meg azzal, hogy iszol egy nagy pohár vizet, és vársz egy kicsit.

 

Még mindig úgy érzed, hogy éhes vagy pedig már ettél, akkor pedig várj megint legalább 15 – 20 percet, mert ennyi idő alatt eljut az agyadig a jel a gyomrodból, hogy már ettél, így el fog múlni az éhségérzeted is.

 

Ne az érzések játszanak veled, hanem Te játszd ki az érzéseidet a sikeres fogyókúrád érdekében. Arra viszont figyelj oda, hogy ha már több mint 4 órája nem ettél, akkor egyél mindenképpen olyan dolgot, amit a fogyókúrád megenged, mert akkor már ténylegesen éhes lehetsz, és nem csak unatkozol.

 

További cikkek a témában:
Melyik fogyókúrát válasszam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mik legyenek az első lépések? Tovább a cikk olvasásához ›
Hogyan motiváljam magam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit mozogjak? Tovább a cikk olvasásához ›

Ingyenes Tanulmány

Hogyan lehet javítani a sikeres fogyásodnak az esélyét?

Ismerd meg „A Nők előtt eddig eltitkolt
5 tévhit és tény a fogyásról!” c. ingyenes útmutatómból:

Zsírégetés Harcosainak Fogyási Ötletei

ingyenes e-mail fogyi suli

Kérlek add meg:

Kérlek, add meg
hogyan szólíthatlak!
Kérlek, add meg
email címed!
Kérlek, add meg
belföldi mobil telefonszámod!
Kérlek, válaszd ki
a nemed!
Kérlek, válaszd ki
hány kilót akarsz fogyni!
Kérlek, jelöld be, hogy elfogadod a feliratkozási feltételeket!

Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Ezért, adataidat tiszteletben tartjuk és bizalmasan kezeljük! Az e-mailjeinkrõl bármikor leiratkozhatsz.