10 legjobb fogyókúra

Mik legyenek az első lépések?

 

Első legfontosabb lépés a fogyókúra kiválasztása után maga a döntés meghozatala, hogy igen is belevágok, mert: „Le akarok fogyni!” A döntéshez szorosan kapcsolódik, hogy ha elhatároztad magad, hogy belevágsz, ne hallogass. Tűzd ki a napját, hogy holnaptól (vagy akár most azonnal) elkezded. Nincs több kifogás, mert az első és legnehezebb lépésen az elhatározáson már túl vagy.

 

Vedd komolyan

A legrosszabb, ha tervezés nélkül fejest ugrasz a fogyókúrába, mert még most bármilyen nagy is lehet benned az elhatározás nem biztos, hogy végig ki fog tartani így takarékoskodj vele. Ezért mindenképpen érdemes második lépésként tervet készítened. Fogyókúrás tervedben pedig meg kell határozni, hogy mennyit és mikorra szeretnél lefogyni. Érdemes egy távolabbi időpontot és egy végső fogyási célt kitűzni majd azokat kisebb mini célokká alakítani.

 

A tervbe vedd bele, hogy mikor mit és mennyit fogsz enni és inni. Hinned kell benne, hogy sikerülni fog mivel elérhető célokat fogsz kitűzni magadnak. De nem elég csak tervet készíteni, hanem azt le is kell írnod és folyamatosan nyomon kell követni napról napra, hogy mit is valósítottál meg belőle.

 

Keres egy mentort

Utolsó lépésként pedig vedd magad körül pozitív emberekkel, akikre támaszkodhatsz és akik erőt adnak a fogyókúrád során. A legjobb ha keresel egy társat akivel együtt tudjátok csinálni a fogyókúrát, segítitek egymást így váltok egymás mentoraivá. Ezzel szemben kerüld azon negatív embereket, akik csak lehúznak azzal a hozzáállásukkal miszerint: „minek szenvedteted magad, úgy sem fog sikerülni”. Az ilyen gondolkodású embereket a fogyókúrád során jobb elkerülni és minél kevesebbet találkozni, beszélni velük.

 

Fotó

El ne fejts indulás előtt készíteni magadról egy képet és testsúlyodat, valamint derekadat lemérni, hogy legyen viszonyításod honnan is indultál ki és mi a célod. Ezt a fotót tedd el biztonságos helyre és csak arra gondolj, hogy hogyan is szeretnél Te kinézni. Legyen mindig előtted, hogy a fogyókúrát miért is csinálod mi vele a célod.

 

További cikkek a témában:
Melyik fogyókúrát válasszam? Tovább a cikk olvasásához ›
Hogyan motiváljam magam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit csináljak, ha éhes vagyok? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit mozogjak? Tovább a cikk olvasásához ›

Ingyenes Tanulmány

Hogyan lehet javítani a sikeres fogyásodnak az esélyét?

Ismerd meg „A Nők előtt eddig eltitkolt
5 tévhit és tény a fogyásról!” c. ingyenes útmutatómból:

Zsírégetés Harcosainak Fogyási Ötletei

ingyenes e-mail fogyi suli

Kérlek add meg:

Kérlek, add meg
hogyan szólíthatlak!
Kérlek, add meg
email címed!
Kérlek, add meg
belföldi mobil telefonszámod!
Kérlek, válaszd ki
a nemed!
Kérlek, válaszd ki
hány kilót akarsz fogyni!
Kérlek, jelöld be, hogy elfogadod a feliratkozási feltételeket!

Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Ezért, adataidat tiszteletben tartjuk és bizalmasan kezeljük! Az e-mailjeinkrõl bármikor leiratkozhatsz.