10 legjobb fogyókúra

Melyik fogyókúrát válasszam?

 

Bizonyára már Te is tapasztaltad, hogy a megfelelő fogyókúra kiválasztása nem is olyan egyszerű dolog. A fogyókúra szabályai, tiltásai, időtartalma és az elért eredmények jelentősen meghatározzák a döntésedet. Természetesen az se mindegy, hogy naponta mennyi időt is vesz igénybe, egyszerűen elkészíthetőek az ételek, és, hogy mennyibe kerül. Ebből kifolyólag a következő szempontokat fontos szem előtt tartani a fogyókúra kiválasztásánál.

 

Magadra szabva
A fogyókúra kiválasztásánál a legfőbb szempont az legyen, hogy olyan összetételű diétát válasz, amely legjobban illeszkedik a jelenlegi élethelyzetedhez, és a leginkább követhető számodra. Olyan fogyókúrát válassz amely a legközelebb áll hozzád és azonosulni tudsz vele, követve annak szabályait elkötelezed magad mellette.

 

Ne legyen túl drasztikus

Igyekezz végig szem előtt tartani, hogy a kiválasztott fogyókúrád során inkább törekedj a kisebb, de napi többszöri adagokra és a nagy tápértékű nyersanyagok változatos felhasználására. Ahhoz, hogy ne az izomzatodból fogyjál elegendő jó minőségű fehérjének kell szerepelnie a fogyókúrás étrendedben. Elsődleges célod a jelenleginél kevesebb étel elfogyasztása legyen ezzel csökkentve az energia beviteledet.

 

Csak vidáman

A különböző tápanyag-összetételű fogyókúrák összehasonlító tanulmányok eredményeinek feldolgozása arra az eredményre jutott, hogy a siker kulcsa elsősorban abban rejlik, mennyire követik, tartják be az adott diétát a fogyni vágyók, és szinte független az elért eredmény az alkalmazott étrend tápanyag-összetételétől.

 

Figyelj rá

A zsírdús, drasztikusan csökkentett szénhidráttartalmú (<20%), valamint a nagyon alacsony zsírtartalmú (<15%) fogyókúrák nem biztosítanak megfelelő tápanyag ellátottságot. Alkalmazásuk esetén számolnod kell egyes ásványi anyagok, vitaminok hiányállapotok kialakulásával, melyet esetleges táplál kiegészítőkkel pótolnod kell a szervezeted legyengülésének védelme érdekében.

 

További cikkek a témában:
Mik legyenek az első lépések? Tovább a cikk olvasásához ›
Hogyan motiváljam magam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit csináljak, ha éhes vagyok? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit mozogjak? Tovább a cikk olvasásához ›

Ingyenes Tanulmány

Hogyan lehet javítani a sikeres fogyásodnak az esélyét?

Ismerd meg „A Nők előtt eddig eltitkolt
5 tévhit és tény a fogyásról!” c. ingyenes útmutatómból:

Zsírégetés Harcosainak Fogyási Ötletei

ingyenes e-mail fogyi suli

Kérlek add meg:

Kérlek, add meg
hogyan szólíthatlak!
Kérlek, add meg
email címed!
Kérlek, add meg
belföldi mobil telefonszámod!
Kérlek, válaszd ki
a nemed!
Kérlek, válaszd ki
hány kilót akarsz fogyni!
Kérlek, jelöld be, hogy elfogadod a feliratkozási feltételeket!

Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Ezért, adataidat tiszteletben tartjuk és bizalmasan kezeljük! Az e-mailjeinkrõl bármikor leiratkozhatsz.