10 legjobb fogyókúra

Hogyan motiváljam magam?

 

A fogyókúrád során nem biztos, hogy maradéktalanul sikerül első nekifutásra a kitűzött fogyási célod elérni. Lehet, hogy az elején gyakorta el fogsz csábulni. Ezekben az időszakokban azonban ne keseregj, inkább vedd elő a régi jól bevált pozitív gondolkodást, és jelentsd ki magadnak: “holnap még többet teszek, azért amit szeretnék elérni.”

 

Énképpel

Legtöbben azért sikertelenek a fogyókúrájuk során, mert nem tudják elképzelni magukat sikeresen lefogyva. Az van bennük, hogy én kövér vagyok, és nekem úgysem fog sikerülni. De nem Te. Mert most azonnal elképzeled magad lefogyva, és elkezdesz azon dolgozni, hogy ezt a képet reggel, és este becsukott szemmel elképzeled. Játssz el a gondolattal, hogy lefogyva hogyan fogod érezni magad, és miket fogsz csinálni. Felkelve pedig gondold végig, hogy a mai napon mit is fogsz tenni a sikeres fogyókúrád érdekében.

 

Jutalom

Minden kisebb sikert ünnepelj meg, ajándékozd meg magad. Jutalmad lehet egy ruha, egy film, egy kis pihenés, egy beszélgetés, de a legjobb valamilyen közös élmény családtagoddal, szerelmeddel. Olyan dolog legyen, amire rágondolva a nehezebb napokon is ösztönözni tudod magad. Ha lehet ne mindig sütibe gondolkozz, de ha más nincs rád hatással, akkor használd mértékkel.

 

Hibázz

Tévedni emberi dolog. Ne stresszeld magad fölöslegesen, ha véletlenül elcsábulnál. Vedd egy jelnek, hogy másnap még határozottabb leszel, és jobban oda fogsz figyelni. A hibázás, elcsábulás azért van, hogy tanulj belőle és legközelebb próbáld meg elkerülni, elvonni a figyelmedet. Lehet az egy séta, vagy, hogy a barátnődet felhívod telefonon, a lényege, hogy ne a csábító ételre gondolj. Ha pedig végképp nem tudsz mit tenni, igyál meg előtte egy pohár vizet, vagy ne 2 süti legyen, hanem csak 1.

 

További cikkek a témában:
Melyik fogyókúrát válasszam? Tovább a cikk olvasásához ›
Mik legyenek az első lépések? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit csináljak, ha éhes vagyok? Tovább a cikk olvasásához ›
Mit mozogjak? Tovább a cikk olvasásához ›

Ingyenes Tanulmány

Hogyan lehet javítani a sikeres fogyásodnak az esélyét?

Ismerd meg „A Nők előtt eddig eltitkolt
5 tévhit és tény a fogyásról!” c. ingyenes útmutatómból:

Zsírégetés Harcosainak Fogyási Ötletei

ingyenes e-mail fogyi suli

Kérlek add meg:

Kérlek, add meg
hogyan szólíthatlak!
Kérlek, add meg
email címed!
Kérlek, add meg
belföldi mobil telefonszámod!
Kérlek, válaszd ki
a nemed!
Kérlek, válaszd ki
hány kilót akarsz fogyni!
Kérlek, jelöld be, hogy elfogadod a feliratkozási feltételeket!

Mi is utáljuk a kéretlen leveleket. Ezért, adataidat tiszteletben tartjuk és bizalmasan kezeljük! Az e-mailjeinkrõl bármikor leiratkozhatsz.